Weekend

Hvornår må din Teenager drikke?

Det store spørgsmål , hvornår må dit barn drikke?
Efter jeg i går aftes havde delt på min story nogle videoklip, at Taya som sendte en video hjem hver time, fik jeg høvl på pm, fordi nogle mente ikke det var i orden, efter som hun ikke er 16 år endnu, og man sådan set skal være 16 år for at købe alkohol.

Måske var det anderledes da jeg selv var i den alder, for der måtte vi jo købe alkohol, kan da huske at jeg som 9 – 10 årig, blev sendt i grillen efter øl og smøger til min far, dengang var det meget normalt, men nu er det helt banlyst.

Men vi er heldigvis så forskellige som forældre, og jeg selv var faktisk 14 år da jeg var til min rigtige store fest, og faktisk også blev rigtig rigtig fuld, men OK ja mit liv var også noget helt andet dengang, end hva Tayas er nu, og igen dengang kunne vi selv gå til købmanden og købe sprut eller øl, uden nogen stilte spørgsmålstegn ved det.

Nu er det engang sådan, jeg har valgt, eller vi har valgt at give Taya frihed med ansvar, og vi har guidet hende og fortalt hende, hvad vi syntes hun må drikke, men er hun afsted, ja så vil jeg have hun giver lyd hver time, så jeg ved hun er ok, om det er gurling eller ej, det er jeg ligeglad med, så føler jeg mig tryg.

Og jeg selv gjorde det selv dengang med min elskede Farmor da hun begyndte at sms, for hun var altid så bekymrede for mig når hun vidst jeg skulle i byen eller til fest. Så jeg sendte hende en sms hver time, hvis jeg lige huskede det, men vigtigst var at jeg fik sendt en sms, når jeg var trygt hjemme, for så når hun vågnede om natten eller om morgenen kunne hun se jeg var kommet hjem.
Og det giver jeg videre til Taya, for så føler jeg mig også tryg som forældre.

I går havde jeg faktisk ikke givet hende noget tidspunkt hun skulle være hjemme, jeg ville se tiden an, og se og vurdere på hendes sms, eller video beskeder hvordan hun var.

Kl 23.10 kom hun helt af sig selv hjem, og det blev jeg sgu stolt af, at hun selv vurdere at nu skulle hun vidst hjem.

Dog havde hun ikke drukket så meget, men nok til hun godt kunne mærke det lidt.

Nu her til formiddag har mor stået og lavet pandekager, så vi engang kan hygge med dem når Taya er stået op, måske det lige er sådan engang tømmermænds pandekager hun lige trænger til, hvem ved måske hun slet ikke har tømmermænd, men det er søndag og det er hygge og bare familie dag…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend