Jordemoder-konsultation

Velkommen til Verden Baby L

Terminen lød den 20/1-2020, men sådan blev det overhovedet ikke…

Mandag d. 30/12-19 var dagene som alle andre dage op til nytår, der skulle handles ind til morgen-dagen, Taya-pigen skulle have sin fyrværkeripakke så hun havde lidt at futte af, for selv om vi havde planlagt en stille og rolig nytårs aften i år uden noget vildt, efter som jeg jo var højgravid, og jordemodren havde jo sagt hun var klar til at komme ud, så ville hun ud ville hun ud.

Men alligevel vi skulle i hvert fald lige ind i det nye år først, troede vi…

Om aftenen fik jeg sten hård mave, kunne slet ikke trykke på den, den rokkede sig ikke, og var øm, gik på toilettet og der var lidt blod i trussen, hmmm det bekymrede mig jo lidt, så ringede til fødemodtagelsen.

De sagde vi lige skulle se det an en time til halvanden, prøve med et varmt bad og lægge mig ned, og var det stadig det samme skulle jeg ringe igen.

Efter halvanden time var maven stadig sten hård, der var ingen blod i trussen men da jeg tørrede mig kom der en klump blod med ud på papiret, så var det frem med telefonen og ringe igen.

De kunne høre vi var lidt bekymrede og bedte os komme, så de lige kunne undersøge mig.

Kl 01.00 natten til den 31 december 2019 ankom vi på fødemodtagelsen, og jeg fik sat udstyr på, for at få målt Baby L hjerte og mit eget osv.

Efter en halv time kom sygeplejersken ind og sagde vi nok ikke blev sendt hjem, for der var altså nogle dyk i Baby L hjerte som de ikke var helt glade for, men de ventede lige på lægen som lige skulle vurdere det.
10 minutter efter kom lægen og sagde du kommer ikke hjem idag, der blir fødselsdag for vi sætter dig igang nu. Og så forklarede hun så at de havde mistanke til randløsning, så nu ville de lægge nogle drop og så ville jeg komme over på fødestuen, hvor de så ville prikke hul på vandet, og håbe at veerne ville begynde af sig selv.

På fødestuen prikkede de hul på vandet, det tog lidt tid og det var bestemt ikke behageligt, der måtte gerne bandes sagde jordmoderen, og jeg var åbnet 1 cm så det var ikke meget, efter vandet blev taget, kom der lidt veer men ikke nok, så jeg fik veer stimulerende, som blev øget dobbelt op hvert 20 minut

Jeg faldt i søvn sådan lidt ind imellem, og ved 5 tiden ringede Martin og vækkede Taya og sagde hun lige skulle lufte Xargo og så tage sig et hurtigt bad, for så ville han hente hende, for så blev vi enige om at hun kunne få lov til at opleve hendes lillesøster blive født. Som hun længe havde givet udtryk for hun rent faktisk gerne ville.

Martin havde hentet Taya kl. 6 og jeg var så faldet i søvn, pludselig vågner jeg med 7 ansigter ned i hovedet på mig og en siger Helene der er altså fødselsdag nu, jeg blev helt forbavset, chokeret og overvældet på samme tid.
Derefter gik det bare stærkt, inde på operationsstuen, gik det først rigtigt op for mig hva det var der skete, og hvis ikke vores lille pige kom ud nu, kunne det have været gået helt galt.

Tårene triller og jeg blir jo bange og den fantasiske jordmoder vi havde var der med det samme og tog sine arme om mig og prøvede at berolige mig, men tårene ville bare ikke stoppe.
Og så gik de ellers igang med at få hende ud, og sikke en underlig fornemmelse, det der med at være bedøvet men stadig vågen, man kan mærke alt hvad de laver, men det gør ikke ondt. Man skulle tro 20 elefanter stod og trampede på mig, hold nu kæft det var ulækkert.
Så ulækkert at jeg virkelig skulle brække mig, og det får jeg sagt og straks var der en sygeplejerske der bare tog mit hoved og vippede til højre og så brækkede jeg mig da ellers også.

Hørte ordet hun er ude, og så var de nok 3 sekunder der gik ellers meget lange de føltes virkelig som minutter, da vi endelig hørte hendes vræl, og så var der ikke et øje tørt igen, så var det bare at vente på beskeden om hun var sund og rask og det var hun heldigvis.

Og der 3 uger før termin, var vi blevet forældre til en fin lille pige på 2880 gram og 54 cm på årets sidste dag,
Velkommen til verden Baby L

Til sidst en kæmpe stor tak og ros, til personalet der havde vagten igennem hele forløbet på Slagelse fødeafdeling, vi er så taknemlige for at i sørgede for at vores lille mirakel Baby kom sikkert til verden og at vi nu kan kalde os en familie på 4, for at tænke tilbage på dette forløb viser bare hvor hurtigt alt kan vende op og ned og havde vi måske reageret og ringet havde vores lille Baby L nok slet ikke overlevet.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordemoder-konsultation